Sertéshúsos tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertéshúsos tavaszi tekercs
Adag: 4-6 főre (24 )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint édes chiliszósz
igény szerint napraforgóolaj
A töltelékhez:
2 evőkanál édes szójaszósz
2 evőkanál apróra vágott, friss korianderlevél
1 db kimagozott, apróra vágott chilipaprika
2 kávéskanál finomra reszelt, friss gyömbér
3 szem apróra vágott mogyoróhagyma
2 kávéskanál mogyoróolaj

Elkészítés:

1. A töltelékhez forrósítsuk fel a mogyoróolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, a gyömbért és a chilipaprikát, és kevergetve süssük 2 percig.

2. Adjuk hozzá a húst, és süssük 4-5 percig vagy amíg a hús megpirul.

3. Keverjük hozzá a koriandert és a szójaszószt, és süssük tovább 2 percig, majd tegyük félre hűlni.

4. A tekercsek összeállításához tegyünk 2 evőkanál tölteléket minden (12 x 12 cm-es) tésztalap közepére, hajtsuk rá az egyik sarkát, hajtogassuk be a széleket, tekerjük fel, és egy kevés vízzel zárjuk le az illesztést.

5. Forrósítsuk fel az olajat egy nagy lábasban, majd kis adagokban süssük a tekercseket 3-4 percig vagy amíg aranysárgára sülnek,

6. Törlőpapírra szedve itassuk le róluk az olajat, és a chiliszósszal együtt kínáljuk.

Sertéshúsos tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
Sertéshúsos tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csodálatos húsok Csodálatos húsok
(Magyar Könyvklub, 2005)

Jót enni családunk és barátaink körében - ez az egyik legnagyobb öröm az életünkben. Rohanó világunkban pusztán kedvtelésből, mint szükségből főzni elérhetetlen álomnak tűnhet. A Csodálatos húsok marha-, borjú-, sertés-... bővebben...
facebook