Kapribogyó-szósz

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kapribogyó-szósz
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis üveg sós lében eltett kapribogyó
2 evőkanál tejföl
4 dkg liszt
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
1 szem finomra vágott mogyoróhagyma
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kapribogyót átmossuk, durvára vágjuk.

2. Vajon a hagymával és a petrezselyemzölddel átforgatjuk.

3. Megszórjuk a liszttel és néhány percig pirítjuk, majd lassan, folyamatos keverés mellett felöntjük a húslevessel.

4. Ízesítjük sóval, borssal és felfőzzük.

5. Néhány perces forralást követően hozzáadjuk a tejfölt, vigyázva a hőkiegyenlitésre, levesszük a tűzhelyről, újból megkóstoljuk és rövid pihentetést követően kínáljuk.

A bécsi konyha előszeretettel használja a fanyarkás kapribogyót, amely a kapricserje sóban, ecetben és olívaolajban eltett bimbója.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Kapribogyó-szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 106 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
Kapribogyó-szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécs - Ízek városa
Bécs - Ízek városa
(Holnap Kiadó, 2016)

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát? Sokszínűség jellemzi a város kulináris... bővebben...
tippek, fortélyok