Kenyérgombócok marhahúslevesben

| Kenyérgombóc receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kenyérgombócok marhahúslevesben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szikkadt kenyér
1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
5 nagyobb tojás
1 kis csokor petrezselyemzöld
12 és fél dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 fej apróra vágott hagyma
3 dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Áztassuk be a (lehetőleg egynapos) kenyeret a tejbe, és hagyjuk benne, míg megpuhul. Szűrjük le és nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.

2. Süssük a hagymát 2 evőkanál vajon, míg megpuhul és aranyszínűre pirul. Sózzuk meg, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

3. Egy fakanállal keverjük simára a vajat. Adjuk hozzá az áztatott kenyeret, a pirított hagymát, a lisztet, 1 evőkanál petrezselyemzöldet, a tojást és a szerecsendiót.

4. Készítsünk a keverékből dió nagyságú gombócokat. Főzzük őket egy nagy fazék húslevesben körülbelül 7 percig.

5. Hintsük meg a levest a maradék petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Kenyérgombócok marhahúslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 478 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Kenyérgombócok marhahúslevesben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
könyvek