Ropogós tésztafészek



Elkészítés:
1. Bős, sós vízben kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
2. A paradicsomot megmossuk, keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk.
3. A rukkolát leöblítjük, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A főtt sonkát összevágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sajtot apró kockákra vágjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeveréses 180 fok). Felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a sonkát.
5. Hozzáadjuk a paradicsomot, a rukkolát és a fokhagymát, majd rövid ideig együtt pirítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal és pirospaprikával ízesítjük.
6. Vajjal kikenünk egy sütőtálat, és a tésztából kis fészkeket formázunk benne. A fészkekbe beletöltjük a paradicsomos zöldségkeveréket. A sajtkockákat is a tésztára szórjuk. A sütő középső rácsára helyezve addig sütjük, amíg a sajt megolvad.