Ropogós tésztafészek

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogós tésztafészek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fontina sajt
50 dkg paradicsom
30 dkg spagetti
1 teáskanál csípős pirospaprika
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
15 dkg főtt sonka
10 dkg rukkola
kevés vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
igény szerint

Elkészítés:

1. Bős, sós vízben kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

2. A paradicsomot megmossuk, keresztben bemetsszük, forró vízzel leöntjük, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk.

3. A rukkolát leöblítjük, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A főtt sonkát összevágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A sajtot apró kockákra vágjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeveréses 180 fok). Felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne a sonkát.

5. Hozzáadjuk a paradicsomot, a rukkolát és a fokhagymát, majd rövid ideig együtt pirítjuk. Sóval, frissen őrölt borssal és pirospaprikával ízesítjük.

6. Vajjal kikenünk egy sütőtálat, és a tésztából kis fészkeket formázunk benne. A fészkekbe beletöltjük a paradicsomos zöldségkeveréket. A sajtkockákat is a tésztára szórjuk. A sütő középső rácsára helyezve addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

Ropogós tésztafészek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Ropogós tésztafészek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
szólj hozzá, értékelj