Gránátalmás édesburgonyaleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gránátalmás édesburgonyaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál gránátalmamelasz
40 dkg hámozott, kockára vágott édesburgonya
8 és fél dl csirkealaplé
3 szem durvára vágott fürtös paradicsom
½ evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál szumák
1 db kimagozott, darabolt chilipaprika
2 gerezd durvára vágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A levesbetéthez:
½ db gránátalma
1 db negyedekre vágott lime
3 dkg pirított, durvára vágott földimogyoró
1 kisebb csomó korianderlevél
pár csipet szumák

Elkészítés:

1. A hagymát, a fokhagymát, a chilit és a szumákot pirítsuk a kókuszzsír és 1 evőkanál víz keverékén kb. 5 percig, míg puha, áttetsző nem lesz.

2. Adjuk hozzá a 2 cm-es kockákra vágott édesburgonyát és a paradicsomot, és öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel, majd főzzük kis lángon, lefedve kb. 20 percig, vagy amíg puha nem lesz.

3. Hagyjuk kissé hűlni, majd adjuk hozzá a gránátalmamelaszt.

4. Turmixoljuk selymes állagúra, és ízesítsük sóval, borssal.

5. Tálaláskor díszítsük korianderrel, aprított földimogyoróval, gránátalmamagokkal, szumákkal és lime-mal.

Ez a leves a citrusos szumákkal, a fanyar gránátalmával, illatos korianderrel, a pirított mogyoróval remekül kiegyensúlyozza az édesburgonya túlságosan édes ízét.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Gránátalmás édesburgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 298 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
Gránátalmás édesburgonyaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Karcsúsító levesek
Karcsúsító levesek
(Kossuth Kiadó, 2018)

Kathryn Bruton legújabb szakácskönyvében 80 ínycsiklandó, friss és egészséges hozzávalókból készített, testet-lelket erősítő és tápláló levessel ismerkedhetünk meg. Akár laktató, meleg és tartalmas levest szeretnénk,... bővebben...
tippek, fortélyok