Körtés tortácska

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Körtés tortácska
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db körte
1 csipet
37 és fél dkg vaj
5 dkg kakaópor
46 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Szitáljunk össze 45 deka lisztet a kakaóval és egy csipetnyi sóval egy megfelelő méretű tálba.

2. Aprítsuk a hideg vajat mogyorónyi darabokra és lazán keverjük a liszthez anélkül, hogy összegyúrnánk.

3. Készítsünk mélyedést a közepébe és öntsünk bele 1,5 dl jeges vizet, és kézzel dolgozzuk össze. Adjunk hozzá ismét 1,5 dl jeges vizet, és addig keverjük, forgassuk kézzel a masszát, amíg puha lesz, de a kemény vajdarabok láthatók benne.

4. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán egy 30 x 15 cm-es téglalappá. Fogjuk meg a tészta bal szélét és hajtsuk át a közepéig, majd a jobb szélét hajtsuk át a bal széléig. Az immár háromrétegű téglalapot forgassuk el úgy, hogy vízszintesen álljon velünk szemben a deszkán.

5. Nyújtsuk ki ismét a tésztát és ismételjük meg a hajtogatást. Jelöljük meg a tészta bal szélét, takarjuk le konyharuhával, és tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe.

6. Vegyük ki a tésztát, majd ismételjük a hajtogatási műveletet a bal oldali jeltől kiindulva. Tegyük vissza a hűtőbe, majd 20 perc múlva ismételjük meg a hajtogatási-nyújtási műveletet. Látszaniuk kell a vajrétegeknek a tésztában.

7. Ezután pihentessük a tésztát 20 percig, majd nyújtsuk ki 1 cm vastag, 30 x 32 cm-es négyzetté. 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki a tésztából korongokat, és rakjuk egy sütőpapírral kibélelt tepsire mindegyiket.

8. A hámozott körtéket vékonyan szeleteljük fel, és rendezzük el a tésztakorongokon úgy, hogy a szélén maradjon üresen egy 5 mm-es perem.

9. 200 fokos sütőben süssük 10-15 percig, amíg a korongok kissé megnőnek és ropogóssá válnak, a körteszeletek pedig enyhén pirulni kezdenek.

Körtés tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 171 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Körtés tortácska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
twitter