Tőkehal leveles tésztában

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehal leveles tésztában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
4 szelet 15 dkg-os tőkehalfilé
1 db tojás
4 evőkanál száraz sherry
4 evőkanál napraforgóolaj
½ csomó apróra vágott kapor
1 gerezd fokhagyma
kevés liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A mustármártáshoz:
4 evőkanál dijoni mustár
½ csomó apróra vágott turbolyalevél
½ csomó apróra vágott kapor
½ teáskanál durvára tört koriandermag
½ teáskanál sós lében eltett, összenyomott zöldbors
4 evőkanál tejföl
2 és fél dl száraz fehérbor

Elkészítés:

1. A halat leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet és 8, egyenként 7,5 dekás adagra vágjuk.

2. A fokhagymát meghámozzuk és eldörzsöljük, a kaprot megmossuk és felaprítjuk, majd a fokhagymával, az olajjal, a sherryvel, kevés sóval és őrölt borssal egy tálban összekeverjük. 30 percig marinírozzuk benne a halat.

3. A leveles tésztát kb. 10 percig hagyjuk felengedni, majd széthajtogatjuk, és enyhén belisztezett felületen kisodorjuk, és 13 x 17 cm nagyságú lapokra vágjuk, majd 5 percig pihentetjük.

4. A halat szitán lecsepegtetjük. A tésztalapokat félbevágjuk, és minden tésztacsíkra egy darab halat teszünk.

5. A tojást elhabarjuk és bekenjük vele a tésztacsíkok szélét. Egy-egy üres tésztacsíkkal lefedjük, és a széleket összenyomjuk.

6. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rárakjuk a kis csomagokat, és tojással bekenjük. 10 percig pihentetjük, majd a sütő középső sínén, 220 fokos hőmérsékleten 15 percig sütjük.

7. A mártáshoz egy kis fazékba töltjük a bort, 5 percig erősen főzzük, belekeverjük a tejfölt, ezután 1 percig csendesen forraljuk, majd levesszük a tűzről, mustárral, korianderrel, borssal és sóval ízesítjük.

8. A zöldfűszereket megmossuk, durvára aprítjuk és a mártáshoz adjuk. A tésztában sült halat előmelegített tányéron, kevés mártás kíséretében tálaljuk. Köretként fejes salátát kínálhatunk hozzá.

A mélyhűtött leveles tésztát nem szabad mikrohullámú sütőben kiolvasztani, mert akkor sütéskor kevésbé emelkedik fel (nem lesz leveles)!
Tőkehal leveles tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 261 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Tőkehal leveles tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
ételfotó