Fusilli a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A kagylókat folyó víz alatt alaposan megmossuk, a kinyílt kagylókat kidobjuk. A tintahalat megmossuk, szárazra töröljük. A nagyobbakat karikára vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A garnélákat megmossuk és megtöröljük.
2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleit apróra vágjuk.
3. A citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Egy citruskaparóval vagy késsel 1 evőkanálnyi héjat hámozunk le róla.A citromot félbevágjuk, az egyik felét kikaparjuk, a másik felét pedig darabokra vágjuk.
4. Két evőkanál olívaolajat egy mély serpenyőben felforrósítunk. A fokhagymát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a kagylókat és meglocsoljuk citromlével. A kagylókat kb. 5 percig pároljuk, amíg kinyílnak, majd a zártakat kidobjuk. a kagylókat egy papírtörlővel kibélelt szűrőn keresztül leszűrjük. a főzővizet félretesszük.
5. Egy nagy edényben jó sok sós vizet felforralunk. Beletesszük a tésztát, és a csomagoláson lévő utasítás szerint félkeményre főzzük.
6. A serpenyőben a maradék olajat felforrósítjuk, a tintahalat és a garnélákat megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a citromhéjat és a petrezselyemzöldet.
7. Felöntjük a főtt kagyló levével és a borral, kb. 2 percig főzzük. Beletesszük a paradicsomkockákat és a kagylót, az egészet átmelegítjük.
8. Leszűrjük a tésztát, és elkeverjük a mártással. Sóval és borssal ízesítjük.