Fusilli a tenger gyümölcseivel

| Fusilli tenger gyümölcseivel receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fusilli a tenger gyümölcseivel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg fusilli
20 dkg garnélarák
15 dkg tintahal
¾ dl fehérbor
5 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylókat folyó víz alatt alaposan megmossuk, a kinyílt kagylókat kidobjuk. A tintahalat megmossuk, szárazra töröljük. A nagyobbakat karikára vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. A garnélákat megmossuk és megtöröljük.

2. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra rázzuk, és a leveleit apróra vágjuk.

3. A citromot forró vízben megmossuk, és szárazra töröljük. Egy citruskaparóval vagy késsel 1 evőkanálnyi héjat hámozunk le róla.A citromot félbevágjuk, az egyik felét kikaparjuk, a másik felét pedig darabokra vágjuk.

4. Két evőkanál olívaolajat egy mély serpenyőben felforrósítunk. A fokhagymát megfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a kagylókat és meglocsoljuk citromlével. A kagylókat kb. 5 percig pároljuk, amíg kinyílnak, majd a zártakat kidobjuk. a kagylókat egy papírtörlővel kibélelt szűrőn keresztül leszűrjük. a főzővizet félretesszük.

5. Egy nagy edényben jó sok sós vizet felforralunk. Beletesszük a tésztát, és a csomagoláson lévő utasítás szerint félkeményre főzzük.

6. A serpenyőben a maradék olajat felforrósítjuk, a tintahalat és a garnélákat megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a citromhéjat és a petrezselyemzöldet.

7. Felöntjük a főtt kagyló levével és a borral, kb. 2 percig főzzük. Beletesszük a paradicsomkockákat és a kagylót, az egészet átmelegítjük.

8. Leszűrjük a tésztát, és elkeverjük a mártással. Sóval és borssal ízesítjük.

Fusilli a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 490 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
Fusilli a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz főzőiskola Olasz főzőiskola
(Magyar Könyvklub, 2002)

Az olasz főzőiskola – kezdőknek és haladóknak azokhoz szól, akik az olasz konyha változatos receptjeit egyszer maguk is szeretnék kipróbálni. A formailag és tartalmilag egyaránt rendkívül igényes összeállítású kötetben... bővebben...
twitter