Linzerkocka

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Linzerkocka
Adag: 1 tepsi (20-24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg málnalekvár
12 és fél dkg darált mandula
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál őrölt fahéj
18 dkg lágy vaj
25 dkg fehér liszt
1 db tojás

Elkészítés:

1. A mandulát, a tojást, a cukrot, a lisztet, a vajat, a fahéjat, a citromhéjat és a szegfűszeget robotgéppel alaposan keverjük össze egy tálban.

2. A tésztát formáljuk cipóvá, fedjük le folpackkal, majd rakjuk 30 percre a hűtőszekrénybe.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Vajazzunk ki egy 28 x 18 centiméteres tepsit.

4. A tészta felét egyenletesen simítsuk bele.

5. A málnalekvárt melegítsük fel egy kisebb lábasban, majd kenjük meg vele a tésztát.

6. A maradék tésztát kissé lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd vágjuk ketté. Az egyik fél tésztát vágjuk 6 adagra.

7. Az adagokból sodorjunk 28-28 centiméteres hurkákat. Mindegyiket hosszában illesszük a lekvárral megkent tészta tetejére.

8. A másik fél tésztát vágjuk nyolcfelé, és sodorjuk 18-18 centiméteres hurkákká. Illesszük ezeket keresztben a tésztára.

9. Süssük a linzerkockákat 35-40 percig, amíg világosbarna színük lesz. Mielőtt felkockázzuk, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Linzerkocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Linzerkocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
pinterest