Linzerkocka



Elkészítés:
1. A mandulát, a tojást, a cukrot, a lisztet, a vajat, a fahéjat, a citromhéjat és a szegfűszeget robotgéppel alaposan keverjük össze egy tálban.
2. A tésztát formáljuk cipóvá, fedjük le folpackkal, majd rakjuk 30 percre a hűtőszekrénybe.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Vajazzunk ki egy 28 x 18 centiméteres tepsit.
4. A tészta felét egyenletesen simítsuk bele.
5. A málnalekvárt melegítsük fel egy kisebb lábasban, majd kenjük meg vele a tésztát.
6. A maradék tésztát kissé lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd vágjuk ketté. Az egyik fél tésztát vágjuk 6 adagra.
7. Az adagokból sodorjunk 28-28 centiméteres hurkákat. Mindegyiket hosszában illesszük a lekvárral megkent tészta tetejére.
8. A másik fél tésztát vágjuk nyolcfelé, és sodorjuk 18-18 centiméteres hurkákká. Illesszük ezeket keresztben a tésztára.
9. Süssük a linzerkockákat 35-40 percig, amíg világosbarna színük lesz. Mielőtt felkockázzuk, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.