Sajtos-fűszeres burgonyatorta

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kecskesajt
80 dkg burgonya
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint reszelt szerecsendió
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 db tojás
1 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
ízlés szerint
ízlés szerint darabolt vaj
kevés tej

Elkészítés:

1. A tészta elkészítéséhez főzzük meg a burgonyát héjában, majd húzzuk le a héját és törjük meg.

2. Adjuk hozzá a kockára vágott kecskesajtot és a reszelt pecorinót.

3. Amikor a meleg krumpli megolvasztja a sajtot, alaposan dolgozzuk össze, közben sózzuk meg.

4. Ha a tészta kihűlt, adjunk hozzá reszelt szerecsendiót, pirospaprikát, lisztet és a tojások sárgáját (ha szükséges, egy kis tej hozzáadásával segítsük a massza összeállását).

5. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd óvatosan keverjük a masszához.

6. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, közben kenjünk ki egy hőálló edényt olajjal, és simítsuk bele a masszát, a tetejét ízlésünk szerint megszórhatjuk vajdarabkákkal.

7. Tegyük a sütőbe és süssük 20-30 percig egyenletes lángon. Mikor már kapott egy kis aranyos színt, kapcsoljuk ki a sütőt, de a tortát csak újabb 30 perc elteltével vegyük ki belőle.

Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 460 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Sajtos-fűszeres burgonyatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
hírlevél