Sajtos-fűszeres burgonyatorta



Elkészítés:
1. A tészta elkészítéséhez főzzük meg a burgonyát héjában, majd húzzuk le a héját és törjük meg.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott kecskesajtot és a reszelt pecorinót.
3. Amikor a meleg krumpli megolvasztja a sajtot, alaposan dolgozzuk össze, közben sózzuk meg.
4. Ha a tészta kihűlt, adjunk hozzá reszelt szerecsendiót, pirospaprikát, lisztet és a tojások sárgáját (ha szükséges, egy kis tej hozzáadásával segítsük a massza összeállását).
5. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd óvatosan keverjük a masszához.
6. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, közben kenjünk ki egy hőálló edényt olajjal, és simítsuk bele a masszát, a tetejét ízlésünk szerint megszórhatjuk vajdarabkákkal.
7. Tegyük a sütőbe és süssük 20-30 percig egyenletes lángon. Mikor már kapott egy kis aranyos színt, kapcsoljuk ki a sütőt, de a tortát csak újabb 30 perc elteltével vegyük ki belőle.