Normandiai sertéskaraj

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Normandiai sertéskaraj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg alma
25 dkg gomba
65 dkg sertéskaraj
2 szem kapribogyó
1 dl tej
1 dl tejszín
kevés citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A karajt felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk és olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.

2. A hőmérsékletet közepesre visszavéve hozzáadjuk a finomra felkockázott hagymát, 2-3 szem összenyomott kapribogyót, a nagyobb szeletekre vágott gombát és sóval, borssal fűszerezve rövid ideig pároljuk.

3. Ráöntjük a calvados felét, felengedjük a tejszínnel és a tejjel, majd tovább párolva besűrítjük.

4. Közben a meghámozott almákat cikkekre vágjuk, és mintegy másfél deci vízben a cukrot és kevés citromlevet hozzáadva megpároljuk.

5. A tűzről levéve hozzáöntjük a calvados másik felét, és hagyjuk kihűlni.

6. Tálalásnál az almaszeleteket a tányéron elrendezzük, mellé tesszük a karajszeleteket. A mártással és burgonyakörettel kínáljuk.

Normandiai sertéskaraj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Normandiai sertéskaraj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
most van szezonja