Normandiai sertéskaraj



Elkészítés:
1. A karajt felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk és olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
2. A hőmérsékletet közepesre visszavéve hozzáadjuk a finomra felkockázott hagymát, 2-3 szem összenyomott kapribogyót, a nagyobb szeletekre vágott gombát és sóval, borssal fűszerezve rövid ideig pároljuk.
3. Ráöntjük a calvados felét, felengedjük a tejszínnel és a tejjel, majd tovább párolva besűrítjük.
4. Közben a meghámozott almákat cikkekre vágjuk, és mintegy másfél deci vízben a cukrot és kevés citromlevet hozzáadva megpároljuk.
5. A tűzről levéve hozzáöntjük a calvados másik felét, és hagyjuk kihűlni.
6. Tálalásnál az almaszeleteket a tányéron elrendezzük, mellé tesszük a karajszeleteket. A mártással és burgonyakörettel kínáljuk.