Spenótleves zabpehellyel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótleves zabpehellyel
Eszközök: fazék, kés, turmixgép, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg zabpehely
30 dkg spenót
2 evőkanál gomasio
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsliszt
1 fej hagyma
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát vágjuk vékony szeletekre és fonnyasszuk meg az olajon.

2. Adjuk hozzá a jól megmosott, durvára vágott spenótot, a zabpelyhet és öntsük fel 1 liter langyos vízzel.

3. Forraljuk fel és 15 percig főzzük közepes tűzön, majd passzírozzuk át (vagy turmixoljuk), és adjuk hozzá a kevés langyos vízben elkevert rizslisztet.

4. Forraljuk fel újra, és főzzük még 10 percig közepes lángon.

5. A főzési idő elteltével ízesítsük a szójaszósszal, sózzuk és adjuk hozzá a gomasiót.

Spenótleves zabpehellyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Spenótleves zabpehellyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
most van szezonja