Tintahaltintás spagetti

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Tintahaltintás spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg spagetti
50 dkg kalmár
vagy
50 dkg tintahal
1 dl forró víz
1 dl fehérbor
1 evőkanál paradicsompüré
½ teáskanál frissen őrölt vörös bors
1 csokor apróra vágott, friss petrezselyem
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kalmár pucolásához húzzunk ki a testéből minden belsőséget. Vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a tintát tároló kis, ezüstös hólyagot, ami a teste felső részében van. Ügyeljünk arra, hogy eltávolítsuk az egész testében végigfutó nejlonszerű hártyát is.

2. Vágjuk le a csápjait rögtön a szem alatt. A csápokat és a tintahólyagot őrizzük meg, minden egyéb belsőséget dobjunk ki.

3. Vágjuk fel a tintahal testét apró kockákra, a csápokat pedig kis darabokra.

4. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranyszínűre 3 perc alatt. Adjuk hozzá a tintahalat, a petrezselymet és a vörösbors-őrleményt. Lefedve pároljuk alacsony tűz fölött 45 percig.

5. Öntsük a bor felét egy kis edénybe és adjuk hozzá a paradicsompürét. Keverjük el benne jól, majd adjuk a serpenyőhöz.

6. Pároljuk még 20 percig. Sóval ízesítsük, öntsük fel a forró vízzel és pároljuk tovább még 30 percig.

7. A tintahólyagot felvágva keverjük a tintát a maradék borhoz, és adjuk a szószhoz.

8. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente). Szűrjük le és adjuk a szószhoz. Keverjük össze jól és melegen tálaljuk.

A tinta mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk. A tintahalnak több tintája van, mint a kalmárnak, de a kalmár sokkal elterjedtebb, így könnyebben hozzájuthatunk.
Tintahaltintás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Tintahaltintás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
hírlevél