Olasz szalámis festonati



Elkészítés:
1. Tegyük a brokkolirózsákat, a szárát és a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízbe és pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet a tészta számára.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött, Süssük benne hirtelen a fokhagymát és a petrezselymet, míg a hagyma aranyszínű nem lesz (3-4 perc).
3. Adjuk hozzá a kolbászt és a paradicsompürét. Főzzük közepes tűz fölött 5 percig.
4. Adjuk hozzá a brokkolit, sóval, borssal ízesítsük, és 10-15 percig pároljuk.
5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
6. Szűrjük le és tegyük a szószos serpenyőbe. Keverjük össze és tálaljuk melegen. Minden adagot szórjunk meg reszelt sajttal.