Olasz szalámis festonati

| Szalámis-zöldséges festonati receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz szalámis festonati
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg festonati
3 dkg frissen reszelt pecorino sajt
3 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
50 dkg rózsáira bontott brokkoli
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tegyük a brokkolirózsákat, a szárát és a leveleket enyhén sós, forrásban lévő vízbe és pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet a tészta számára.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött, Süssük benne hirtelen a fokhagymát és a petrezselymet, míg a hagyma aranyszínű nem lesz (3-4 perc).

3. Adjuk hozzá a kolbászt és a paradicsompürét. Főzzük közepes tűz fölött 5 percig.

4. Adjuk hozzá a brokkolit, sóval, borssal ízesítsük, és 10-15 percig pároljuk.

5. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).

6. Szűrjük le és tegyük a szószos serpenyőbe. Keverjük össze és tálaljuk melegen. Minden adagot szórjunk meg reszelt sajttal.

Olasz szalámis festonati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 447 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül Tészták
(Art Nouveau Kiadó, 2008)

bővebben...
Olasz szalámis festonati
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kép nélkül Tészták
(Art Nouveau Kiadó, 2008)

bővebben...
facebook