Gombakrémleves gombafasírttal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombakrémleves gombafasírttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg csiperkegomba
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
ízlés szerint tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint kakukkfű
A levesbetéthez:
30 dkg csiperkegomba
1 db tojás
½ db zsemle
½ fej vöröshagyma
igény szerint olaj
ízlés szerint snidling
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A leves elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat egy lábosban, közben a megtisztított gombákat vágjuk nagyobb darabokra, és az olvasztott vajon pirítsuk meg.

2. Közben aprítsuk fel a vöröshagymát is, és nagy lángon párologtassuk el a gomba levét. Ezután adjuk csak hozzá a vöröshagymát, és pár percig dinszteljük.

3. Öntsük fel a zöldségalaplével, és 30 percig főzzük, ízesítésnek adjunk hozzá pár ág kakukkfüvet és pár gerezd fokhagymát, főzzük további 15 percig, majd vegyük ki a levesből a fokhagymát és a kakukkfüvet, és egy botmixerrel pürésítsük az egészet.

4. A gombafasírt elkészítéséhez áztassuk be a zsemlét.

5. Konyhai robotgépben aprítsuk fel a nagyobb darabokra vágott gombákat, őrölt borssal megszórva, a vöröshagymával együtt.

6. Egy keverőtálban a felaprított gombát keverjük össze alaposan az alaposan kinyomkodott zsemlével, a tojással, a felaprított zöldfűszerekkel, majd sózzuk meg. Ha túl nedves a massza, adhatunk hozzá kevés zsemlemorzsát.

7. Formázzunk galuskát a masszából két kanál segítségével, és egy felmelegített teflonserpenyőben, kevés olajon süssük ki.

8. A levest kevés tejszínnel, petrezselyemzölddel és a gombaropogóssal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Gombakrémleves gombafasírttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Gombakrémleves gombafasírttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
lexikon