Passatelli

Húsleves galuskával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Passatelli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dl húsleves
3 és fél dkg liszt
2 dkg vaj
25 dkg frissen reszelt parmezán sajt
20 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. Tegyük egy tálba a tojásokat, a zsemlemorzsát, 15 deka parmezánt, a vajat és a lisztet.

2. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval, majd alaposan dolgozzuk össze.

3. Fóliába csomagolva vagy letakarva hagyjuk a tésztát pihenni 20 percig.

4. Közben forraljuk fel a levest (hagyományosan kappanlevest használnak hozzá).

5. Burgonyanyomón vagy erre a célra készített, nagyobb lyukú passatellikészítőn nyomjuk át a tésztát úgy, hogy ujjnyi hosszúságú darabok hulljanak közvetlenül a levesbe.

6. Főzzük meg a passatellit, és tálaljuk egy nagy tál levesben, reszelt parmezánnal bőségesen meghintve.

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves
1 db 150-200 dkg-os, darabolt tyúk vagy
1 db 150-200 dkg-os, darabolt kakas
20-25 dl hideg víz
2 szál tisztított, hasábokra vágott sárgarépa
2 szál tisztított, hasábokra vágott petrezselyemgyökér
1 kisebb tisztított, egész zeller
1 kisebb tisztított, egész karalábé
1 kisebb fej tisztított, egész vöröshagyma
1 kisebb tisztított, egész burgonya
2 gerezd tisztított, egész fokhagyma
ízlés szerint

1. A megtisztított tyúkot (kakast) feldaraboljuk, és mély fazékba tesszük. (A fejét és lábát is főzzük bele a levesbe, még akkor is, ha asztalra nem adjuk.) Ráöntjük a hideg vizet, megsózzuk, hozzáadjuk a borsot, kis lángon felforraljuk, és ezután nagyon-nagyon lassan, egyenletesen forraljuk.

2. A megtisztított répát és petrezselyemgyökeret hasábokra vágjuk, a megtisztított krumplit, zellert, karalábét, fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát egészben hagyjuk (ha ez utóbbiról csak a legkülső héjréteget hántjuk le, a rajta maradó héjtól nagyon szép lesz a leves színe). Ha az állat öreg (ebből lesz a jó leves, főként a kakasból), a zöldséget csak 30-45 perc múlva adjuk a léhez, ha fiatal, korábban. A fövés közben keletkező habot felesleges leszedni.

3. Az elkészült levest hagyjuk néhány percig ülepedni, mielőtt leszűrnénk, és soha ne öntsük, csak merőkanállal szedjük, hogy az aljáról az üledék fel ne kavarodjon.

Passatelli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 665 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Passatelli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
recept beküldése