Reuben panini

| , Savanyú káposztás melegszendvics (1) receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Reuben panini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vékonyra szeletelt pastrami
40 dkg lecsepegtetett savanyú káposzta
8 szelet rozskenyér
8 szelet gruyere sajt
vagy
8 szelet ementáli sajt
6 dkg olvasztott vaj
Az öntethez:
1 teáskanál finomra vágott fehér hagyma
2 teáskanál édes chiliszósz
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál ketchup
1 ¾ dl majonéz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az öntet valamennyi hozzávalóját keverjük össze egy tálban. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Felhasználásig lefedve tegyük a hűtőbe.

2. Melegítsük elő a kontaktgrillt vagy a szendvicssütőt közepesnél magasabb fokozaton.

3. A kenyérszeletek egyik felét kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal.

4. Négy szelet kenyeret fordítsunk meg, és kenjünk rájuk Ezer sziget öntetet. Tegyünk rájuk sajtot, savanyúkáposztát és pastramit.

5. Fedjük le a szendvicseket a másik négy szelet kenyérrel úgy, hogy azoknak a vajas fele legyen felfelé.

6. Süssük a szendvicseket 5-10 percig, hogy ropogósra piruljanak, a sajt megolvadjon, a töltelék pedig átforrósodjon. Forrón kínáljuk.

Ez a klasszikus szendvics rozskenyérből készül, a tölteléke pedig pastrami, azaz fűszeres, szárított marhahús, ezenkívül savanyúkáposzta és svájci sajt Ezer sziget öntettel. Az 1920-as években New Yorkban alkotta meg Reuben Arnold, a Reuben's fűsterbolt tulajdonosa.
Reuben panini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Reuben panini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
van itthon