Piros-zöld kagylótészta



Elkészítés:
1. A kagylótésztát (ehhez a recepthez feltétlenül nagyméretűt vásároljunk) bő, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
2. A főtt céklát apró kockákra vágjuk. A lazacfilét leöblítjük, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk, összekeverjük a céklával, majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
3. Hozzáadjuk a tejfölt. A kaprot leöblítjük, megszárítjuk, apróra vágjuk és szintén hozzáadjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A kelkáposztát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk és vékony karikákra vágjuk.
5. Felhevítjük az olajat, és a zöldséget kb. 3-5 percig pároljuk. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd belekeverjük a túrót.
6. Vajjal kikenünk egy lapos sütőtálat. a tészta egyik felét a lazacos, a másikat a kelkáposztás keverékkel töltjük meg.
7. A tésztát a formába tesszük és megszórjuk sajttal. A sütő középső rácsán kb. 20-25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.