Zöldséges gulyás

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges gulyás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg burgonya
½ db zellergumó
2 szál zellerzöld
2 szál fehérrépa
3 szál sárgarépa
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
20 dl marhaalaplé
1 szál lestyán
1 kávéskanál őrölt kömény
1 db paradicsom

Elkészítés:

1. A hagymát pirítsuk meg kevés zsiradékon, adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst.

2. Majd ha a hús kifehéredett, az apróra vágott zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.

3. Sóval, köménymaggal és borssal ízesítsük, szórjuk meg pirospaprikával.

4. Öntsük fel a marhaalaplével, és főzzük addig, amíg a hús kb. a háromnegyedéig megpuhul.

5. Ekkor tegyük bele a kockára vágott zöldségeket, és az egészet együtt főzzük puhára.

6. Az előre elkészített csipetkét a főzés utolsó perceiben adjuk a leveshez.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Csipetke

Csipetke
12 dkg liszt
1 db tojás
1 csipet

1. A tojásból, víz hozzáadása nélkül, annyi liszttel, amennyit fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk.

2. Rövid ideig pihentetjük, kb. fél ceruza vastagságúra nyújtjuk, majd a tésztalevélből babszemnyi darabokat csipkedünk le.

Zöldséges gulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 611 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
Zöldséges gulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Levesek Levesek
(Kossuth Kiadó, 2016)

A kötetben helyet kapnak a klasszikus levesek, a különlegességek, az ünnepiek, a hétköznapiak, az egzotikusak és a magyarosak… és még rengeteg variáció mindannyiunk kedvenc ételéből. Mert a leves az egyik legjobban variálható,... bővebben...
lexikon