Basmati rizses piláf

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Basmati rizses piláf
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg basmati rizs
1 csipet csípős paprika
1 darabka fahéj
½ evőkanál currypor
1 késhegynyi őrölt sáfrány
4 szem szegfűszeg
5 szem koriandermag
5 szem fekete bors
5 szem kardamom
3 evőkanál tökmag
1 gerezd tört fokhagyma
1 fej szeletelt hagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 db mandarin
4 dkg mazsola
4 dkg szójakocka
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Bőséges vízzel mossuk meg a basmati rizst, majd öntsünk rá hideg vizet és hagyjuk állni 180 percig, hogy jól megduzzadjon.

2. Ezalatt egy nagyméretű, olajozott serpenyőben, fedő alatt pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a különböző magokkal együtt.

3. Az előzőleg vízben kiáztatott szójakockát és a mazsolát 2 perc múlva adjuk hozzá, és kevergessük közepes lángon további 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről.

4. A tördelt fahéjat, a curryt és a csípős paprikát, a sáfrányport, a kézzel szétnyomott mandaringerezdeket és a sót keverjük a félkész rizsbe.

5. Ezután öntsük a serpenyőbe a félkész rizst, öntsünk hozzá 1 pohár hideg vizet, és főzzük nagy lángon. Fedő alatt hagyjuk kicsit párolódni, majd folyamatos keverés mellett főzzük készre.Ez mintegy 10-15 percet vesz igénybe. Melegen tálaljuk.

Basmati rizses piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 541 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Basmati rizses piláf
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
szólj hozzá, értékelj