Sült pulyka kelkáposztában

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült pulyka kelkáposztában
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 levél kelkáposzta
1 és ¼ dl marhahúsleves
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
40 dkg hámozott, darabolt paradicsom
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
1 csipet szerecsendió
6 dkg friss zsemlemorzsa
1 db tojás
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 dkg kockára vágott baconszalonna
3 dkg kockára vágott pancetta
25 dkg lebőrözött olasz sertéskolbász
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra ( a gázsütőt 6-os fokozaton).

2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a pulykahúst a kolbásszal, a pancettával vagy baconnel, a tojással és a tojássárgájával, a zsemlemorzsával, a szerecsendióval, sóval és borssal.

3. A káposztaleveleket főzzük 3 percig forró, sós vízben. Szűrjük le és szárítsuk le őket papírtörlővel.

4. Rendezzük el a káposztaleveleket egy munkalapon úgy, hogy fedjék egymást, ne maradjon közöttük rés. Rakjuk a pulykahúskeveréket a levelek közepére, és készítsünk belőle cipót. Hajtogassuk köré óvatosan a káposztát. Kössük át vastag cérnával.

5. Tegyük át egy hőálló tálba. Keverjük össze a hagymát, a paradicsomot, az olajat, és öntsük a pulyka tetejére.

6. Süssük kb. 75 percig, és közben locsoljuk gyakran borral és levessel, míg a pulyka átsül. Szeleteljük fel, és forrón tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Sült pulyka kelkáposztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 413 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Sült pulyka kelkáposztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj