Baklava

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Baklava
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg virágméz
80 dkg apróra vágott, hámozott mandula
50 dkg réteslap
2 kisebb vaníliarúd
30 dkg vaj
2 kiskanál őrölt fahéj
igény szerint citromlé
ízlés szerint szegfűszeg

Elkészítés:

1. A vékonyra vágott mandulát összekeverjük a fahéjjal és a szegfűszeggel.

2. Vajjal kikent tepsibe sorba fektetünk 4 megvajazott réteslapot, beszórjuk a töltelékkel, majd újabb 2 bevajazott réteslapot helyezünk rá, erre ismét töltelék kerül és így tovább.A végén 4 réteslappal lefedjük.

3. Rombusz alakúra felvágjuk, meglocsoljuk a maradék vajjal,

4. Közepes lángon kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük.

5. Közben egy fazékban feltesszük a cukrot, a vegyes virágmézet, 2,5 deci vizet, a citromlét és a vaníliarudakat 5-6 percre főni.

6. Levesszük a tűzről és a forró sziruppal leöntjük a még langyos süteményt. Hidegen tálaljuk.

Baklava
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 280 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Baklava
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
cikkek