Fekete babos tekercs guacamoléval

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fekete babos tekercs guacamoléval
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg guacamole
8 nagyobb búzatortilla
2 doboz konzerv fekete bab
25 dkg paradicsomsalsa
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
3 szál karikára vágott újhagyma
3 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 db zöldcitrom leve
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Késes betétű konyhai robotgépben dolgozzuk simára a leszűrt és leöblített babot a lime és a narancs levével, a fokhagymával, a sóval és a cayenne-borssal.

2. Keverjük a babpürébe a vékonyan felkarikázott újhagymát és a paprikát.

3. A tortillákat csomagoljuk két réteg - éppen csak nedves - papírtörlőbe, és mikrohullámú sütőben, magas fokozaton, 45 másodperc alatt melegítsük fel őket. (Száraz serpenyőben, közepes lángon egyenként is felmelegíthetjük őket.

4. Osszuk szét a tortillákra a babos keveréket, kanalazzunk rá guacamolét és paradicsomsalsát.

5. Tekerjük fel szorosan a tortillákat, és tálaljuk őket melegen.

A fekete bab nagyon egészséges: Gazdag alacsony zsírtartalmú növényi fehérjékben és élelmi rostokban, de más vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaz.

Paradicsomsalsa

Paradicsomsalsa
4 db paradicsom
1 csokor korianderzöld
1-2 db erős paprika
1 fej hagyma
ízlés szerint

1. A paradicsomot nagyobb, a hagymát kisebb kockákra vágjuk.

2. Tálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott erős paprikát. Megsózzuk és meglocsoljuk a zöldcitrom levével.

3. Műanyag fóliával lefedve 12 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek. Kukoricachipssel fogyasztjuk.

Guacamole

Guacamole
2 nagy érett avokádó
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db apróra vágott, kimagozott zöld chilipaprika
2 teáskanál olívaolaj
0.5 fej finomra vágott vöröshagyma
1 db leve zöldcitrom
0.25 teáskanál őrölt római kömény
1 evőkanál apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint bors
ízlés szerint
Diszítéshez::
kevés apróra vágott korianderzöld

1. Az avokádók húsát nagyobb darabokra vágjuk. Üveg- vagy cseréptálba tesszük, ráfacsarjuk a zöldcitromlét, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

2. Villával összetörjük, ízlés szerint darabosra vagy pépesebbre. Beleforgatjuk a vöröshagymát, a chilit, a fokhagymát, a római köményt, a felaprított korianderzöldet, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

3. Tálalótálba szedjük, és nyomban az asztalra adjuk, hogy megelőzzük az elszíneződését. Ízlés szerint meghinthetjük még egy kevés korianderzölddel.

Fekete babos tekercs guacamoléval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 548 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
Fekete babos tekercs guacamoléval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szendvicsek nagykönyve
Szendvicsek nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2015)

Finom, tápláló, gyorsan elkészíthető ételek minden alkalomra! Közel 150 recept gyönyörű színes ételfotókkal. • Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik • Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek,... bővebben...
recept beküldése