Zöld-sárga pappardelle szarvasgombával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Zöld-sárga pappardelle szarvasgombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 gramm szeletelt szarvasgomba
1 csipet
2 dkg tisztított vaj
5 dkg pereszke
10 dkg laskagomba
2 kávéskanál extraszűz olívaolaj
5 dkg pirított fenyőmag
2 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dkg stilton sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tésztához:
1 csapott evőkanál spirulina por
1 db tojás
1 mokkáskanál
15 dkg liszt
7 dkg semolina liszt

Elkészítés:

1. A két lisztet összekeverem és 10-10 dkg-ra mérem, az egyik adaghoz hozzáadom a spirulina port. Az egész tojást és a tojássárgákat a sóval enyhén felverem, két egyenlő részre osztom és a kimért lisztekhez adom.

2. Egy gyúródeszkán mindkét adagot 10 perc alatt homogén, rugalmas tésztává dolgozom, ezután folpackba csomagolva legalább 30 percig a hűtőben pihentetem.

3. Pihentetés után tésztagéppel fokozatosan a legvékonyabb vastagságúra nyújtom, kb. 20 cm hosszúságúra darabolva. Amikor több kinyújtott lap megvan kevés semolina liszttel megszórom, majd egymásra helyezem és kellő szélességű metéltre vágom (a pappardelle általában 15-20 mm széles). Ilyenkor bővebben meg kell szórni liszttel és átrázni, hogy levegős legyen. Közben bő, sós lobogó vízben kisebb adagokban kb. 10 dekánként a forrástól számítva 1 percig kell főzni.

4. Közben a megtisztított gombákat forró serpenyőben a barnított vajon óvatosan forgatva lepirítom, hogy a gomba földes, mogyorós íze előjöjjön.

5. A megfőtt tésztát szűrőkanállal egyből átrakom a gombás serpenyőbe, nem baj, ha egy kicsi főzőlé belekerül, hiszen attól lesz szaftos, és kicsit selymes bevonatot képez a tésztán.

6. A reszelt parmezánt rászórva a serpenyőben magas hőfokon átmozgatom, és az apró darabokra tördelt kék stilton sajtot rámorzsolva tálalom.

7. A tálalótányéron pirított fenyőmaggal megszórom, a szarvasgombát a kész tányérra szeletelem, és az extraszűz olívaolajjal meglocsolom.

Sedlák Viktor receptje

Zöld-sárga pappardelle szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vermes Györgyné Vermes Györgyné
gasztroABC

Zöld-sárga pappardelle szarvasgombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vermes Györgyné Vermes Györgyné
gasztroABC

recept beküldése