Vegyes paprika olajban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegyes paprika olajban
Adag: 1 adag (2 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint tengeri só

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A paprikákat elrendezzük egy sütőlapon, és 20-30 percig sütjük, addig, amíg kissé meg nem ráncosodnak. A paprika héja ekkor felpúposodik, barna foltok jelennek meg rajta.

2. A paprikákat még forrón nejlonzacskókba helyezzük. A zacskókat lezárjuk, és hagyjuk kihűlni a paprikákat. (A zacskóban keletkezett párában felpuhul a paprika héja, és nagyon könnyen le tudjuk majd szedni.)

3. A kihűlt paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd lehúzzuk a vékony héjat.

4. A paprika húsát csíkokra vágjuk, azután egy tálba helyezzük. Rászórjuk az oregánót, a sót és a borsot.

5. Az olajat összekeverjük az ecettel, majd azt is a tálba öntjük, és a paprikát átforgatjuk benne.

6. A paprikát tiszta üvegekbe szedjük, és a tálból ráöntjük a fűszeres, olajos, ecetes levet. Annyi folyadékot öntünk a tetejére, hogy ellepje.

7. Lezárjuk, felcímkézzük, majd a hűtőbe helyezzük. Ha szükséges, utántöltjük az olajat.

Egy hónapon belül el kell fogyasztani!

Vegyes paprika olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 453 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Vegyes paprika olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
van itthon