Rizsbomba

Bomba di riso

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizsbomba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg borjúhús
35 dkg rizs
5 dkg zsemlemorzsa
4 szem apróra vágott kapribogyó
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 db tojás
1 db citrom
2 merőkanálnyi húsleves
1 csipet őrölt fahéj
1 kisebb apróra vágott sárgarépa
1 kisebb szárzeller
5 dkg borjúmirigy
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrásban lévő sós vízben félig főzzük a rizst, majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni.

2. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsuk meg benne a felaprított vöröshagymát.

3. Adjuk hozzá a borjúhúst, a kolbászt és a felkockázott borjúmirigyet, a szárzellert és a sárgarépát. Ha megpirultak, fűszerezzük a fahéjjal és adjuk hozzá a hámozott, kimagozott darabolt paradicsomot a leve nélkül.

4. Öntsük alá a húslevest, és gyenge tűzön főzzük 40 percen át.

5. Tegyük egy nagy tálba a már kihűlt rizst, facsarjuk rá a citrom levét, és üssük rá a tojásokat.

6. Keverjük jól össze a reszelt sajttal, a felaprított kapribogyóval és a mártás felével.

7. Vajazzunk ki négy kisebb sütőformát, hintsünk bele kevés zsemlemorzsát, majd tegyünk bele rizst. Csináljunk egy mélyedést a rizs közepébe, kanalazzunk bele a húsos mártásból, majd fedjük le rizzsel.

8. Hintsünk a tetejére is zsemlemorzsát, és tegyünk rá vajdarabkákat. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre.

Borjúhúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt póréhagyma
1 szál darabolt szárzeller
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Rizsbomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 576 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Rizsbomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
cikkek