Rizsbomba
Bomba di riso



Elkészítés:
1. Forrásban lévő sós vízben félig főzzük a rizst, majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni.
2. Egy serpenyőben olvasszuk össze a vajat az olívaolajjal, és pirítsuk meg benne a felaprított vöröshagymát.
3. Adjuk hozzá a borjúhúst, a kolbászt és a felkockázott borjúmirigyet, a szárzellert és a sárgarépát. Ha megpirultak, fűszerezzük a fahéjjal és adjuk hozzá a hámozott, kimagozott darabolt paradicsomot a leve nélkül.
4. Öntsük alá a húslevest, és gyenge tűzön főzzük 40 percen át.
5. Tegyük egy nagy tálba a már kihűlt rizst, facsarjuk rá a citrom levét, és üssük rá a tojásokat.
6. Keverjük jól össze a reszelt sajttal, a felaprított kapribogyóval és a mártás felével.
7. Vajazzunk ki négy kisebb sütőformát, hintsünk bele kevés zsemlemorzsát, majd tegyünk bele rizst. Csináljunk egy mélyedést a rizs közepébe, kanalazzunk bele a húsos mártásból, majd fedjük le rizzsel.
8. Hintsünk a tetejére is zsemlemorzsát, és tegyünk rá vajdarabkákat. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre.
Borjúhúsalaplé

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.
2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.
3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.