Márványsajtos sertés szűzérme

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Márványsajtos sertés szűzérme
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg márványsajt
60 dkg sertés szűzérme
dl konyak
2 dkg zsemlemorzsa
10 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, gyengén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

2. Olajban a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

3. A sajtot a zsemlemorzsával és a vajjal simára keverjük, szétosztjuk az érméken, majd sütőben átsütjük.

4. Amikor kivesszük, meglocsoljuk a konyakkal, flambírozzuk (meggyújtjuk az alkoholt és megvárjuk, míg elég), majd zöldségkörettel tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Márványsajtos sertés szűzérme
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
Márványsajtos sertés szűzérme
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
Nélkülözhetetlen italok a gasztronómiában
(Kossuth Kiadó, 2015)

A nagy sikerű 60 híres ember, 60 híres étel c. kötet, valamint a Déligyümölcsök a konyhában című műve után Kádas Lajos ezúttal a gasztronómiában leggyakrabban használt italok világába igyekszik elkalauzolni az olvasót. Az... bővebben...
ételfotó