Szilvahajó

| Szilvás sütemény receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szilvahajó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg marcipán
6 nagyobb szilva
2 evőkanál hámozott, vékonyra szeletelt mandula
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
2 evőkanál créme fraiche
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozatra). Egy tepsit kevés vízzel spricceljünk meg.

2. A gyúródeszkát liszttel szórjuk meg, és a leveles tésztát nyújtsuk ki 30 x 30 centiméteres négyzet alakra és 3 mm vastagságúra.

3. Ebből vágjunk ki 6 darab 10 x 15 centiméteres téglalapot, és rakjuk a tepsibe egymástól 2,5 centire.

4. A téglalapok tetejét körben, a széltől 2 centire szurkáljuk meg egy villával. 15 percre tegyük hűtőszekrénybe, közben készítsük el a tölteléket és a gyümölcsborítást.

5. A lágy marcipánt, a creme fraiche-t és a narancslevet robotgéppel keverjük simára.

6. A szilvákat felezzük meg, magozzuk ki és vágjuk vastag szeletekre.

7. A marcipánkrémet kanalazzuk a téglalapokra, a szélén némi helyet hagyva. a szilvaszeleteket vágott felükkel lefelé, egymást fedve rendezzük el a marcipánkrémen.

8. Szórjuk rá a szeletelt mandulát, majd 20-25 percig süssük a sütőben, amíg a tészta aranyszínű lesz. Melegen kínáljuk.

A mélyhűtött leveles tésztát nem szabad mikrohullámú sütőben kiolvasztani, mert akkor sütéskor kevésbé emelkedik fel (nem lesz leveles)!
Szilvahajó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 75 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Szilvahajó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
recepttár