Spenótfelfújt

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db sós lében eltett szardellafilé
75 dkg spenót
3 db szétválasztott tojás
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál finomszemcséjű zsemlemorzsa
9 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőt 4-es fokozaton). Vajazzunk ki egy körülbelül 20 centiméter átmérőjű sütőformát, és szórjunk bele zsemlemorzsát.

2. Mossuk meg a spenótot jó alaposan, de nem kell leszárítanunk. Pároljuk 5 percig egy edényben, majd készítsünk belőle pürét mixerrel.

3. Ezután közepes lángon süssük és keverjük össze 5 deka vajjal.

4. Tegyük a masszát egy tálba, és keverjük hozzá a parmezánt és a tojások sárgáját.

5. Verjük fel a tojásfehérjéket egy kis sóval keményre. Lazán keverjük a spenótos keverékhez.

6. Tegyük a felét a felfújtformába, majd szórjuk rá a szardellát. Fedjük be a maradék spenótos keverékkel.

7. A maradék vajat vágjuk apró darabokra, és szórjuk a felfújt tetejére. Süssük 30 percig, majd még forrón tálaljuk.

Spenótfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 422 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Spenótfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
szólj hozzá, értékelj