Kenyérleves paradicsommal és paprikával



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. Süssük meg a paprikákat, néha megforgatva, míg feketedni kezdenek.
2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 10 percig.
3. Vegyük ki a paprikákat a zacskóból,hámozzuk meg őket, és vegyük ki a magházukat. A paprikát vágjuk vékony szeletekre.
4. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon.
5. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 2-3 percig, míg világos aranyszínűre sül.
6. Tegyük bele a paradicsomot és a paprika felét. Forraljuk fel.
7. Keverjük hozzá a darabokra tépett kenyeret is. Öntsük bele a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel újra. Főzzük, míg a kenyér megpuhul. Végül adjuk hozzá a bazsalikomot és a majoránnát.
8. Merjük ki levesestányérokba, és tegyük a tetejére a maradék paprikát. Díszítsük bazsalikommal. Forrón tálaljuk.
Zöldségalaplé

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.