Kenyérleves paradicsommal és paprikával

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss, ropogós fehérkenyér
75 dkg érett, darabolt paradicsom
2 evőkanál finomra vágott majoránna
2 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél
7 és fél dl zöldségleves
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a grillt magas fokozaton. Süssük meg a paprikákat, néha megforgatva, míg feketedni kezdenek.

2. Vegyük ki őket és tegyük egy nejlonzacskóba. Zárjuk le a zacskót, és hagyjuk állni 10 percig.

3. Vegyük ki a paprikákat a zacskóból,hámozzuk meg őket, és vegyük ki a magházukat. A paprikát vágjuk vékony szeletekre.

4. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben közepes lángon.

5. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 2-3 percig, míg világos aranyszínűre sül.

6. Tegyük bele a paradicsomot és a paprika felét. Forraljuk fel.

7. Keverjük hozzá a darabokra tépett kenyeret is. Öntsük bele a zöldséglevest. Sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel újra. Főzzük, míg a kenyér megpuhul. Végül adjuk hozzá a bazsalikomot és a majoránnát.

8. Merjük ki levesestányérokba, és tegyük a tetejére a maradék paprikát. Díszítsük bazsalikommal. Forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Kenyérleves paradicsommal és paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
google+