Konfitált kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Konfitált kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kacsacomb
1 teáskanál szárított kakukkfű
¼ teáskanál jamaikai bors
2 nagyobb gerezd fokhagyma
8 szem fekete bors
2 evőkanál tengeri só
35 dkg libazsír
vagy
35 dkg kacsazsír
ízlés szerint szalonna

Elkészítés:

1. A páchoz kis tálban keverjük össze a sót, az enyhén összenyomott fekete borsot és fokhagymát. az őrölt jamaicai szegfűborsot, a kakukkfüvet és a darabokra tört babérlevelet.

2. A kacsacombokat tegyük nagy műanyag dobozba, és dörzsöljük be a páckeverékkel.

3. Tegyük rá a doboz fedelét, és hűtőben hagyjuk állni 24 órán át.

4. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Öblítsük le hideg vízzel a kacsacombokat, és töröljük szárazra konyhai törlővel. (Az öblítés azért fontos, hogy a kész étel ne legyen túlságosan sós. A pácnak köszönhető ízek viszont megmaradnak a húsban.)

5. Tegyük a kacsacombokat egy közepes méretű tűzálló edénybe. Adjuk hozzá a liba- vagy kacsazsírt, és kis lángon addig melegítsük, amíg a zsír felolvad.

6. Borítsuk rá a tűzálló edényre a fedelét, és tegyük be a sütőbe: alacsony hőmérsékleten 150 perc alatt pároljuk puhára a húst.

7. Ha kész, vegyük ki a húst a sütőből, és várjuk meg, amíg kissé kihűl. Rakjuk át a műanyag dobozba, öntsük rá a zsírt, hogy teljesen ellepje, és ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés szalonnából kiolvasztott zsírt. Zárjuk le, hagyjuk kihűlni, és tároljuk a hűtőben. (2 hétig eltartható.)

8. Tálaláskor vegyük ki a kacsahúst a dobozból, és leszedjük róla a zsírt. Nagy, vastag falú nyeles lábasban körülbelül 5 percig melegítsük és pirítsuk a combokat mindkét oldalon. A bőrt süssük pirosra, először magasabb fokozaton, majd kis lángon, aztán fordítsuk meg a combokat, és melegítsük jól át.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Konfitált kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Konfitált kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
most van szezonja