Padlizsános-fenyőmagos metélt



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 225 fokra (légkeveréses 200 fok). A padlizsánokat megmossuk és szárazra töröljük. az egyiket megkenjük az olaj felével, majd villával többször megszurkáljuk.
2. A sütő középső rácsán kb. 30 percig sütjük, amíg a padlizsánok héja megfeketedik.
3. A megsült padlizsán húsát kikaparjuk a héjából. A fokhagymát és a mogyoróhagymát megtisztítjuk, és a padlizsán húsával, a citromlével és az olívaolajjal együtt turmixban simára keverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
4. A fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk.
5. A szélesmetéltet a csomagoláson található útmutató szerint, bő, sós vízben kifőzzük. A ricottát szétmorzsoljuk.
6. A második padlizsánt felszeleteljük. A maradék olajat felhevítjük, és a padlizsánszeletek mindkét oldalát enyhén megbarnítjuk.
7. A metélőhagymát leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük.
8. A tésztát, a padlizsánt és a sajtot összekeverjük. A mártással leöntjük, rászórjuk a fenyőmagot és a metélőhagymát, s azonnal tálaljuk.