Gazpacho

Paradicsomos-uborkás krémleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gazpacho
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ szál kígyóuborka
45 dkg paradicsom
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
2 és fél dl zöldséglé
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Forrázzuk le a paradicsomot, hogy a héját könnyen lehúzhassuk, aztán daraboljuk fel a héja nélküli paradicsomot.

2. Hámozzuk meg az uborkát, távolítsuk el a magjait, majd vágjuk kockákra és a felét tegyük félre.

3. A hagymát aprítsuk egészen apróra. A paprikát szintén kockázzuk fel (vagy tetszés szerint vágjuk csíkokra), majd a felét ennek is tegyük félre.

4. Adagonként turmixoljuk el az uborka- és paprikadarabok egyik felét az alaplével és az összes többi hozzávalóval (kivéve a kenyeret) és egy kanál olajjal.

5. A kenyeret szórjuk meg pirospaprikával és sóval, majd törjük darabokra és pirítsuk meg a többi olajban.

6. A pirítósokat tegyük mélytányérokba, majd szervírozzuk rá a hideg levest, amelybe belekevertük a félretett paprika- és uborkaszeleteket, majd szórjuk meg petrezselyemmel.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 34 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
vegetáriánus ételek