Citromfelfújt borsodóval

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Citromfelfújt borsodóval
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél db tojás
2 és fél db citrom
5 dkg vaj
12 és fél dkg zsemlemorzsa
12 és fél dkg búzadara
30 dkg porcukor
A borsodóhoz:
6 és ¼ dl fehérbor
7 és fél db tojás
20 dkg porcukor
1 és ¼ db citrom

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük.

2. Részletekben hozzácsepegtetjük a citromlevet és belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Hozzádolgozzuk a lisztet és a zsemlemorzsát.

3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a maradék porcukrot.

4. A habot óvatosan a tésztába forgatjuk és egy kikent, zsemlemorzsával meghintett formába téve, bemelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük.

5. A borsodóhoz a cukrot, a tojássárgáját, a citromlevet és a reszelt citromhéjat elkeverjük a borban, majd folyamatosan, intenzíven keverve gőz fölött - ügyelve, hogy fel ne forrjon - besűrűsítjük.

6. A felfújtat szeletekre vágva, a borsodóval meglocsolva kínáljuk.

Citromfelfújt borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 283 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Citromfelfújt borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
recept beküldése