Citromfelfújt borsodóval

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Citromfelfújt borsodóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
1 db citrom
2 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg búzadara
12 dkg porcukor
A borsodóhoz:
2 és fél dl fehérbor
3 db tojás
8 dkg porcukor
½ db citrom

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük.

2. Részletekben hozzácsepegtetjük a citromlevet és belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Hozzádolgozzuk a lisztet és a zsemlemorzsát.

3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a maradék porcukrot.

4. A habot óvatosan a tésztába forgatjuk és egy kikent, zsemlemorzsával meghintett formába téve, bemelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük.

5. A borsodóhoz a cukrot, a tojássárgáját, a citromlevet és a reszelt citromhéjat elkeverjük a borban, majd folyamatosan, intenzíven keverve gőz fölött - ügyelve, hogy fel ne forrjon - besűrűsítjük.

6. A felfújtat szeletekre vágva, a borsodóval meglocsolva kínáljuk.

Citromfelfújt borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 32 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
Citromfelfújt borsodóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Déligyümölcsök a konyhában
Déligyümölcsök a konyhában
(Kossuth Kiadó, 2013)

E látványos fotókkal kísért, különleges szakácskönyv déligyümölcsökből készített fogásokat mutat be. Ismert, illetve nálunk ritkán előforduló trópusi gyümölcsökből készült levesek, húsételek, köretek és desszertek... bővebben...
ételfotó