Citromfelfújt borsodóval



Elkészítés:
1. A tojások sárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük.
2. Részletekben hozzácsepegtetjük a citromlevet és belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Hozzádolgozzuk a lisztet és a zsemlemorzsát.
3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a maradék porcukrot.
4. A habot óvatosan a tésztába forgatjuk és egy kikent, zsemlemorzsával meghintett formába téve, bemelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük.
5. A borsodóhoz a cukrot, a tojássárgáját, a citromlevet és a reszelt citromhéjat elkeverjük a borban, majd folyamatosan, intenzíven keverve gőz fölött - ügyelve, hogy fel ne forrjon - besűrűsítjük.
6. A felfújtat szeletekre vágva, a borsodóval meglocsolva kínáljuk.