Zöldségleves fokhagymával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves fokhagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 gerezd apróra vágott fokhagyma
25 dkg zöldborsó
4 szem hámozott, vékonyra szeletelt burgonya
10 db összetépkedett salátalevél
35 dkg összetépkedett kelkáposzta
35 dkg paradicsom
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
4 nagyobb szelet friss fehérkenyér
9 dkg vaj
2 nagyobb vékonyra szeletelt sárgarépa
1 db apróra vágott zellerszár
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Tegyük a paradicsomokat 2 percre forró vízbe. Szűrjük le, hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.

2. Melegítsük fel az olajat alacsony lángon. Tegyük hozzá a hagymát és süssük 3-4 percig, míg megpuhul.

3. Adjuk hozzá a kelkáposztát, a salátát, a zellert, a répát, a burgonyát és a paradicsomot. Keverjük jól össze és pirítsuk, míg a zöldségek elkezdenek puhulni, körülbelül 10 percig.

4. Adjuk hozzá a zöldséglevest, és borsozzuk meg. Forraljuk fel, fedjük le és pároljuk, míg a zöldségek puhára főnek, körülbelül 20 percig.

5. Melegítsük a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kenyeret, és pirítsuk aranybarnára mindkét oldalon, körülbelül 5 percig. Itassuk le az olajat papírtörlővel.

6. Tegyük bele a borsót (lehet mirelit is), és pároljuk még 5 percig. Végül tegyük bele a fokhagymát és a petrezselyemzöldet, és keverjük el jól. Fűszerezzük, ha kell.

7. Rendezzük el a kenyérszeleteket a tányérokon. Merjük rá a levest, hintsük meg a reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldségleves fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 45 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
Zöldségleves fokhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2017)

Könyvünkben több mint 70 receptet gyűjtöttünk össze Olaszország minden tájáról. Receptjeink között megtalálhatjuk a legnépszerűbb tésztákat és pizzákat, ízletes rizottókat, húsételeket, zöldséges fogásokat és... bővebben...
recept beküldése