Csokoládés-sárgarépás sütemény

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-sárgarépás sütemény
Adag: 1 tepsi (10-12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 és ¼ dl étolaj
15 dkg barna cukor
3 db tojás
¼ teáskanál
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
5 dkg csökkentett cukortartalmú kakaópor
5 dkg mazsola
6 dkg összevagdalt dióbél
22 és fél dkg fehér liszt
A mázhoz:
30 dkg porcukor
25 dkg lágy krémsajt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 33 x 23 centiméteres tepsit.

2. A lisztet, a diót, a mazsolát, a kókuszreszeléket, a kakaót, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, a gyömbért és a sót keverjük össze egy tálban.

3. Gyöngyöző vízfürdő fölött olvasszuk fel egy tálban a csokoládét. Rakjuk félre hűlni.

4. A tojásokat, a cukrot és az olajat robotgéppel keverjük krémesre. A robotgépet állítsuk alacsony fokozatra, váltakozva adjuk hozzá a száraz alapanyagokat, a csokoládét és a sárgarépát.

5. A tésztát kanalazzuk a tepsibe, majd süssük 40-50 percig. A süteményt a tepsivel együtt rakjuk rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. A mázhoz gyöngyöző vízfürdő fölött olvasszuk fel egy tálban a csokoládét. Rakjuk félre hűlni.

7. A robotgéppel keverjük össze a krémsajtot és a porcukrot. Forgassuk össze az olvasztott csokoládéval.

8. Kenjük be a mázzal a sütemény tetejét.

Csokoládés-sárgarépás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 69 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
Csokoládés-sárgarépás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2017)

A házi sütemények bármikor versenyre kelhetnek a cukrászdák kínálatával. Ebben a lenyűgöző fotókkal illusztrált receptgyűjteményben most összegyűjtöttük a legjobb cukrászdák és pékségek süteményeit, lekvárokkal... bővebben...
google+