Csokoládés kosárkák



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát úgy, hogy egy kb. 22 x 28 cm-es téglalapot kapjunk.
2. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Kenjük be a tésztát a felvert tojással és szórjuk meg a fahéjas cukorral.
3. Tekerjük fel szorosan a szélesebbik felénél kezdve, kb. kolbászvastagságú legyen.
4. Vágjuk fel 2,5 cm széles korongokra, 12 lesz belőle.
5. Tegyük a tésztakorongokat lisztezett munkafelületre, és az ujjainkkal nyomkodjuk ki kávéscsészealj nagyságú, vékony korongokká.
6. Kenjük meg vajjal 12 muffinforma külsejét és burkoljuk be őket a tésztakorongokkal, majd kissé nyomkodjuk a formák falához a tésztát.
7. Tegyük a formákat a sütőlemezre a nyílásukkal lefelé, és süssük őket kb. 10 percig, amíg szépen megpirulnak. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és még melegen emeljük le a tésztakelyheket a muffinformákról és hagyjuk langyosra sülni.
8. Készítsük el a tölteléket. Melegítsük össze a friss tejszínt a cukorral és egy csipetnyi sóval együtt. Amint forrásnak indul, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk langyosra hűlni.
9. Ha már megfelelő a hőmérséklete, adjuk hozzá a vajat, a tojássárgákat és az apróra vagdalt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad benne.
10. Hagyjuk kissé kihűlni a keveréket, majd öntsük hozzá a hideg tejet és keverjük az egészet sima, egynemű krémmé.
11. Töltsük meg a tésztakelyheket a krémmel háromnegyed részig. Állítsuk őket megtöltve a tepsire és süssük még 3-5 percig. A töltelék közepének kissé lágynak kell lennie. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.