Csokoládés kosárkák

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés kosárkák
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg előre csomagolt leveles tészta
2 evőkanál vaj
2 evőkanál finomliszt
1 db felvert tojás
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kristálycukor
A töltelékhez:
22 és fél dkg étcsokoládé
dl tej
6 dkg vaj
1 csipet
2 teáskanál kristálycukor
másfél dl tejszín

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát úgy, hogy egy kb. 22 x 28 cm-es téglalapot kapjunk.

2. Keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Kenjük be a tésztát a felvert tojással és szórjuk meg a fahéjas cukorral.

3. Tekerjük fel szorosan a szélesebbik felénél kezdve, kb. kolbászvastagságú legyen.

4. Vágjuk fel 2,5 cm széles korongokra, 12 lesz belőle.

5. Tegyük a tésztakorongokat lisztezett munkafelületre, és az ujjainkkal nyomkodjuk ki kávéscsészealj nagyságú, vékony korongokká.

6. Kenjük meg vajjal 12 muffinforma külsejét és burkoljuk be őket a tésztakorongokkal, majd kissé nyomkodjuk a formák falához a tésztát.

7. Tegyük a formákat a sütőlemezre a nyílásukkal lefelé, és süssük őket kb. 10 percig, amíg szépen megpirulnak. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és még melegen emeljük le a tésztakelyheket a muffinformákról és hagyjuk langyosra sülni.

8. Készítsük el a tölteléket. Melegítsük össze a friss tejszínt a cukorral és egy csipetnyi sóval együtt. Amint forrásnak indul, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk langyosra hűlni.

9. Ha már megfelelő a hőmérséklete, adjuk hozzá a vajat, a tojássárgákat és az apróra vagdalt csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad benne.

10. Hagyjuk kissé kihűlni a keveréket, majd öntsük hozzá a hideg tejet és keverjük az egészet sima, egynemű krémmé.

11. Töltsük meg a tésztakelyheket a krémmel háromnegyed részig. Állítsuk őket megtöltve a tepsire és süssük még 3-5 percig. A töltelék közepének kissé lágynak kell lennie. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.

Csokoládés kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 111 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Csokoládés kosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
lexikon