Rosa di Parma

| , Töltött bélszín receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rosa di Parma
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl habzóbor
6 szelet pármai sonka
60 dkg bélszín
10 dkg tejszín
2 és fél dl marsala bor
1 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 és fél dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az egy darabban vett bélszínt késsel vágjuk be, majd nyissuk szét, mint egy könyvet. Sodrófával vagy klopfolóval kicsit ütögessük meg, hogy olyan legyen, mint egy nagy hússzelet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

2. Fedjük be pármaisonka-szeletekkel, arra pedig reszelt parmezánt tegyünk. Szorosan tekerjük fel, és konyhai madzaggal kötözzük körbe.

3. Egy lábosban olvasszuk össze a vajat és az olajat, futtassuk meg benne a felaprított fokhagymát (hagyhatjuk a gerezdeket egyben is, így könnyebben kivehetjük a pirítás után) és a rozmaringot, majd nagy lángon pirítsuk körbe a hústekercset.

4. Öntsük rá a habzóbort (lehetőleg olasz lambruscót használjunk) és a marsalát, majd főzzük 20 percig.

5. A hústekercset vegyük ki, és tartsuk melegen. Öntsük a lábosba a tejszínt, vegyük nagyobbra a lángot, és néhány percnyi forralással sűrítsük be a mártást. Sózzuk, borsozzuk.

6. Vegyük le a hústekercsről a zsineget, szeleteljük fel, és a mártással leöntve tálaljuk.

A lambrusco rubinvörös színű, könnyű, alacsony alkoholtartalmú olasz habzóbor, az Emilia régió egyik jellegzetes terméke. E borfajta ősi eredetét bizonyítja az is, hogy Vergilius és Cato egyaránt említést tesz róla. Ezek alapján úgy tűnik, hogy nagyon népszerű volt az ókori Rómában.
Rosa di Parma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Rosa di Parma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
lexikon