Hamisgulyás tojással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hamisgulyás tojással
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
40 dkg vöröshagyma
60 dkg érett paradicsom
4 nagyobb szelet teljes kiőrlésű kenyér
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megmosott és héjától, magjaitól megtisztított paradicsomot daraboljuk kockákra. A megtisztított zellert vágjuk vékony szeletekre.

2. Az olajat öntsük egy serpenyőbe, majd futtassuk meg benne a vékony szeletekre vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a zellert és a megtisztított, felkockázott paprikát és paradicsomot.

3. Folyamatos kevergetés mellett, nagy lángon pirítsuk pár percig a zöldségeket, majd tegyük át egy lehetőleg mázatlan cserépfazékba, öntsük fel a zöldségalaplével. Forraljuk fel, adjunk hozzá sót, majd folytassuk a forralást még 10 percig.

4. Pirítsuk meg a kenyeret, majd a szeleteket tegyük a levesestányérokba.

5. Üssünk rájuk egy-egy tojást, picit sózzuk meg, majd öntsük rá a jó forró levest. Díszíthetjük nyers paradicsomkarikákkal és pirospaprikával, ízlés szerint.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Hamisgulyás tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 47 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Hamisgulyás tojással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
most van szezonja