Pármai padlizsán

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pármai padlizsán
Eszközök: kés, serpenyő, szűrő, tepsi, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg érett paradicsom
1 db padlizsán
2 szál újhagyma
igény szerint étolaj
ízlés szerint
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A megmosott padlizsánt szeleteljük fel vékonyra, sózzuk be, majd tegyük szűrőbe, hogy a keserű leve kicsepegjen.

2. A paradicsomot forrázzuk le, hogy a héja könnyen lehúzható legyen, és távolítsuk el a magjait.

3. Futtassuk meg az olívaolajon a feldarabolt újhagymát és a bazsalikomleveleket, majd adjuk hozzá a paradicsomot, és miután megsóztuk, főzzük mintegy 30 percig közepes erősségű főzőlángon. Ha megfőtt, passzírozzuk át az egészet.

4. A padlizsánszeleteket mossuk le, itassuk le róla a vizet, majd süssük ki olajban. Egy tepsit kenjünk ki olajjal.

5. A kisült padlizsánszeleteket enyhén sózzuk meg, rakjunk belőlük egy réteget a tepsi aljára, majd fektessünk rájuk egy-egy mozzarellaszeletet. Úgy rétegezzük, hogy legfelül sajt legyen.

6. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd tegyük bele a tepsit. Addig süssük, amíg a sajt ráolvad a padlizsánra. Tálalás előtt locsoljuk a sütőből kivett ételre az áttört paradicsommártás egy részét, a többi mártást tegyük az asztalra.

Pármai padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Pármai padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
van itthon