Piccalilli

| Piccalilli receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piccalilli
Adag: 1 adag (3 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb fej rózsáira bontott karfiol
9 dl pickle-ecet
1 evőkanál kurkuma
22 és fél dkg kristálycukor
2 evőkanál liszt
2 nagyobb fej finomra vágott hagyma
6 dkg tengeri só

Elkészítés:

1. Keverjük össze a sót és 1,2 liter vizet nagy üveg- vagy kerámiatálban. Adjuk hozzá a zöldségeket (lehet spárga, futóbab, sárgarépa, zöldbab), fedjük le egy tányérral, hogy lenyomja a hozzávalókat, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten egy éjszakán keresztül.

2. Mossuk le a zöldségekről a sót. Nagy nyeles lábasban forraljunk vizet, és blansírozzuk benne a zöldségek felét kb. 2 percig. Csepegtessük le, majd merítsük rögtön hideg vízbe, hogy leálljon a főzési folyamat. Ismételjük meg ugyanezt a zöldségek másik felével is. Fontos, hogy kisebb adagokban dolgozzunk, így nem lesz egyszerre túl sok zöldség az edényben. A blansírozás akkor kezdődik, amikor a zöldségek belehelyezése után a víz újra forrni kezd.

3. Keverjük össze egy kis tálban a lisztet, a cukrot, a kurkumaport és a mustárport. Tegyük rozsdamentes nyeles lábasba, öntsük hozzá az ecetet, és forraljuk fel állandó keverés mellett.

4. Főzzük a fűszeres ecetet lassú tűzön 15 percig. Tegyük bele a zöldségeket, és forgassuk jól át őket a szószban, majd szedjük tiszta üvegekbe.

5. Zárjuk le fémmentes vagy ecetnek ellenálló fedővel, címkézzük fel, és érleljük legalább 1 hónapig hűvös, napfénytől védett helyen.

Fél évig eltartható, de felbontás után a hűtőben tároljuk.

Piccalilli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 44 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Piccalilli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
szólj hozzá, értékelj