Rakott padlizsán



Elkészítés:
1. A padlizsánt karikára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk. A zsenge cukkinit karikákra vágjuk.
2. Közben megforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt, a paradicsompürét, a cukrot és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket. Sóval, borssal ízesítjük és kb. 20 percig főzzük, amíg besűrűsödik.
3. Két evőkanál megforrósított olajon megpirítjuk a a padlizsánkarikákat, majd kivesszük a serpenyőből. Ugyancsak két evőkanál megforrósított olajon megpirítjuk a cukkinikarikákat.
4. Tűzálló tálba tesszük a padlizsán felét. Ráöntjük a paradicsommártás felét. Kirakjuk a cukkinikarikák és a lecsöpögtetett, felszeletelt mozzarella sajt felével.
5. Megismételjük a rétegzést. A tálat előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.