Rakott padlizsán

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb padlizsán
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
4 kisebb zsenge cukkini
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A padlizsánt karikára vágjuk, besózzuk, 30 percig állni hagyjuk. A keletkezett nedvességet leöblítjük, a padlizsánt papírtörlővel megszárítjuk. A zsenge cukkinit karikákra vágjuk.

2. Közben megforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt, a paradicsompürét, a cukrot és a csíkokra vágott bazsalikomleveleket. Sóval, borssal ízesítjük és kb. 20 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

3. Két evőkanál megforrósított olajon megpirítjuk a a padlizsánkarikákat, majd kivesszük a serpenyőből. Ugyancsak két evőkanál megforrósított olajon megpirítjuk a cukkinikarikákat.

4. Tűzálló tálba tesszük a padlizsán felét. Ráöntjük a paradicsommártás felét. Kirakjuk a cukkinikarikák és a lecsöpögtetett, felszeletelt mozzarella sajt felével.

5. Megismételjük a rétegzést. A tálat előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 40-45 percig sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Rakott padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 58 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Rakott padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
twitter