Sárgarépaszelet

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgarépaszelet
Adag: 1 sütőforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg hámozott, finomra reszelt sárgarépa
1 csipet
másfél teáskanál sütőpor
2 dkg összevagdalt dióbél
2 db tojás
12 dkg barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
12 dkg liszt
A díszítéshez:
néhány darabka dió
A krémhez:
1 teáskanál citromlé
22 dkg átszitált porcukor
5 dkg friss sajt
5 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 cm-es, négyszögletes sütőformát.

2. A lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, az olajat, és mindent jól összekeverünk. Hozzáadjuk a sárgarépát, a kókuszreszeléket, és a diót is.

3. A kész tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul. A formában hagyjuk kihűlni.

4. Közben a krémhez a puha vajat, a friss sajtot, a porcukrot és a citromlét elkeverjük. Lágy, krémes állagúnak kell lennie.

5. A kész tortát kivesszük a formából, 12 szeletre vágjuk, majd a szeleteket megkenjük az előkészített krémmel. Diódarabokkal díszítjük.

Sárgarépaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 30 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Sárgarépaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
recept beküldése