Almaegytál
Apfelauflauf



Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, megmelegítjük rajta a lisztet, anélkül, hogy elszíneződjön.
2. Levesszük a tűzhelyről, simára keverjük a tejjel. Hozzáadjuk a sót, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
3. Miután langyosra hűlt, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra vert tojássárgákat. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert fehérjét.
4. Gondosan kivajazunk egy tűzálló tálat, majd beleöntjük a masszát.
5. Meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk az almákat, majd beleforgatjuk a maradék cukorba és elosztjuk a gyümölcsöket a masszán. Fontos, hogy a tál ne legyen teljesen feltöltve, különben sütés közben kifolyik a tartalma!
6. Közepes hőmérsékleten 30-40 percig sütjük, majd a sütőből kivéve frissiben, melegen tálaljuk.