Almaegytál

Apfelauflauf

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almaegytál
Adag: 1 sütőtál
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db alma
3 db szétválasztott tojás
½ csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kristálycukor
1 csipet
2 és fél dl tej
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, megmelegítjük rajta a lisztet, anélkül, hogy elszíneződjön.

2. Levesszük a tűzhelyről, simára keverjük a tejjel. Hozzáadjuk a sót, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

3. Miután langyosra hűlt, hozzáadjuk a 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra vert tojássárgákat. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert fehérjét.

4. Gondosan kivajazunk egy tűzálló tálat, majd beleöntjük a masszát.

5. Meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk az almákat, majd beleforgatjuk a maradék cukorba és elosztjuk a gyümölcsöket a masszán. Fontos, hogy a tál ne legyen teljesen feltöltve, különben sütés közben kifolyik a tartalma!

6. Közepes hőmérsékleten 30-40 percig sütjük, majd a sütőből kivéve frissiben, melegen tálaljuk.

Almaegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 59 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Almaegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
bevásárlólista