Mazsolás, zabpelyhes négyzetek

| Csokoládés-mazsolás sütemény receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mazsolás, zabpelyhes négyzetek
Adag: 1 tepsi (16-24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg mazsola
15 dkg zabpehely
1 csipet
18 és fél dkg vaj
10 dkg finomliszt
10 dkg nádcukor
1 ¾ dl kukoricaszirup

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm széles, szögletes tepsit.

2. Olvasszuk fel a vajat a kukoricasziruppal és a fehér nádcukorral együtt.

3. Keverjük össze a zabpelyhet, a lisztet, egy csipetnyi sót és a mazsolát.

4. Adjuk hozzá a vajas keveréket és jól dolgozzuk össze. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, és alaposan nyomkodjuk bele.

5. Süssük 25-30 percig, amíg kissé megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni a tepsiben.

6. Olvasszuk fel a darabokra tört fehér csokoládét gyöngyöző víz felett.

7. Egy hablapáttal vagy széles pengéjű késsel egyenletesen kenjük az olvadt csokoládét a süteményre, majd vágjuk fel egyforma négyzetekre.

Mazsolás, zabpelyhes négyzetek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 63 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
Mazsolás, zabpelyhes négyzetek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládés finomságok ,
Csokoládés finomságok
(Kossuth Kiadó, 2017)

Édes, keserű, csípős vagy lágyan olvadó: a csokoládé valóban az istenek eledele. Ez a kötet több mint 60 fenséges csokoládés receptet tartalmaz, hagyományosakat és különlegeseket, a kekszektől a tortákig, a trüffelektől a... bővebben...
most van szezonja