Mézes fánkocskák

Lukumádesz

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézes fánkocskák
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
ízlés szerint virágméz
1 kiskanál
50 dkg liszt
2 és fél dkg élesztő
ízlés szerint darabolt dióbél
ízlés szerint őrölt fahéj
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatjuk.

2. Egy mély tálban elkeverjük a lisztet a sóval, a közepébe kis mélyedést készítünk, ebbe öntjük az élesztős vizet. Lassan simára összedolgozzuk, miközben még 2 dl langyos vizet adunk hozzá.

3. Kb. 90 percig egy kendővel lefedve pihenni hagyjuk, amíg a tetején kis hólyagok nem képződnek.

4. A keverékből vízbe mártott kiskanállal kimert apró labdacsokat serpenyőben felmelegített bő olajban néhányszor megforgatjuk és ropogósra sütjük.

5. Kiemeljük a fánkokat az olajból, mézzel leöntjük és fahéjjal, darabokra tört dióbéllel meghintjük. Forrón kínáljuk.

Mézes fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 62 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
Mézes fánkocskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízek városa - Athén
Ízek városa - Athén
(Holnap Kiadó, 2010)

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és... bővebben...
könyvek

Kapcsolódó receptek (virágméz összetevők alapján)