Tésztafelfújt csiperkével

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztafelfújt csiperkével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csiperkegomba
3 dkg zsíros, frissen reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
6 dkg instant rántás
1 púpozott evőkanál instant leves
5 dl tej
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
20 dkg főtt sonka
25 dkg paradicsom
3 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A tésztát és 1 evőkanál olajat forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és a csomagoláson található útmutató szerint kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük.

2. A paradicsomot megmossuk, keresztben bemetsszük, leöntjük forró vízzel, majd meghámozzuk és 8 gerezdre vágjuk.

3. A csiperkét megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk és szeletekre vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.

4. Felhevítjük a maradék olajat, és megpároljuk benne a csiperkét. Hozzáadjuk a paradicsomot és a sonkát, és rövid ideig együtt pároljuk őket. Belekeverjük a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.

5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy sütőtálat kikenünk vajjal. Beletesszük a tészta felét, elosztjuk rajta a zöldséget, majd beborítjuk a maradék tésztával.

6. A tejet felforraljuk, beletesszük az instant levest és -rántást, majd habverővel kevergetve 1 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt, és ellenőrizzük az ízesítést.

7. A mártást a tésztára öntjük, rászórjuk a sajtot, és a felfújtat az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Tésztafelfújt csiperkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 49 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Tésztafelfújt csiperkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
tippek, fortélyok