Szilvás-morzsás muffin



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozatra). A muffinhoz keverjük össze egy tálban a kristálycukrot, a sütőport, a sót és 30 dkg lisztet.
2. Egy másikban pedig a tejet, a joghurtot, az olvasztott vajat, a tojást és a vaníliakivonatot.
3. A tejes keveréket öntsük rá az elkevert száraz alapanyagokra, majd forgassuk bele a szilvát is.
4. A masszát kanalazzuk a muffintepsi mélyedéseibe, háromnegyedig töltve azokat.
5. A morzsás réteghez a zabpelyhet, a maradék lisztet, a kókuszreszeléket, a barna cukrot, a fahéjat és a mézet keverjük össze egy kis tálban.
6. A felkockázott vajat morzsoljuk össze a zabpelyhes-lisztes keverékkel.
7. Szórjuk meg a morzsalékkal a szilvás tésztát, majd 25-30 percig süssük a sütőben, amíg a muffinok aranybarna színűek lesznek. Melegen kínáljuk.