Kagylós, chilis, rukkolás spagetti



Elkészítés:
1. Áztassuk be a kagylókat hideg vízbe 60 percig.
2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).
3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepesen magas tűz fölött. adjuk hozzá a kagylót és a fokhagymát. Sütés közben időről időre rázzuk meg a serpenyőt. Öntsük fel a borral és főzzük a kagylókat körülbelül 5 percig, míg szétnyílnak.
4. Távolítsuk el azokat a kagylókat, amelyek nem nyílnak szét. Adjuk hozzá a chilit és sóval ízesítsük.
5. Szűrjük le a tésztát és adjuk a kagylóhoz. Tegyük hozzá a rukkolát is, és kevergessük, míg elkezd összefonnyadni.
6. Melegen tálaljuk, parmezánforgáccsal és borssal megszórva.