Kagylós, chilis, rukkolás spagetti

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg rukkola
1 db összevágott, friss piros chilipaprika
50 dkg spagetti
100 dkg héjas kagyló
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Áztassuk be a kagylókat hideg vízbe 60 percig.

2. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben roppanósra (al dente).

3. Ezalatt forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepesen magas tűz fölött. adjuk hozzá a kagylót és a fokhagymát. Sütés közben időről időre rázzuk meg a serpenyőt. Öntsük fel a borral és főzzük a kagylókat körülbelül 5 percig, míg szétnyílnak.

4. Távolítsuk el azokat a kagylókat, amelyek nem nyílnak szét. Adjuk hozzá a chilit és sóval ízesítsük.

5. Szűrjük le a tésztát és adjuk a kagylóhoz. Tegyük hozzá a rukkolát is, és kevergessük, míg elkezd összefonnyadni.

6. Melegen tálaljuk, parmezánforgáccsal és borssal megszórva.

Használjunk apró, friss kagylót a legjobb eredmény elérése érdekében. Az áztatás kihagyhatatlan lépés, hogy minden homokszemcsét le- és kimossunk a kagylóból.
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 59 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Kagylós, chilis, rukkolás spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
recepttár